Järboportalen - om

 

Externa länkar

Kontaktformulär 

jarboportalen.se

Denna sida uppdaterad 2017-08-05


 


Om jarboportalen.se - med mera

Det här "internetäventyret" började 2007, tror jag, med att jag ville ha en Järbo-domän för att lägga upp bilder, historier och annat från Järbo. Vi var ju då på väg att flytta hit. Men jarbo.se var redan upptaget och då blev det jarbo.biz.

Sen kom Facebook och då startade jag Järboportalen och tänkte väl att den och "biz" skulle leva sida vid sida med lite olika innehåll. Men de har närmat sig och blivit alltmer hopkopplade så därför är det dags att de får samma namn. Jag tycker mig ha märkt att folk har lite svårt att se att de faktiskt bara är olika publikationskanaler.

Därför tar jag nu språnget ut med jarboportalen.se. Det kanske borde ha gjorts för länge sen? Allt material kommer att flyttas över till jarboportalen.se, men det kan ta sin tid. Tyvärr kan det bli lite rörigt under tiden. Men allt kommer att finnas kvar på jarbo.biz ganska länge men nytt material kommer bara att hamna på jarboportalen.se.

En teknisk orsak till förändringarna är att jag gör en mera mobilanpassad design. Numera är det nästan hälften som tittar på Internet via mobil och jarbo.biz är verkligen inte någon höjdare då.

Slutresultatet blir en mer flexibel webbplats med allt material från den tidigare. Och jag hoppas på mycket nytt här också, men det gäller att få tiden att räcka till.

Hoppas ni kommer att trivas här. En del sidor och funktioner är ännu inte klara. Synpunkter på allt kan skickas till red@jarboportalen.se via kontaktformuläret eller på e-post.

Innehållet på sajten

Ett mål med denna webbplats var att dokumentera min nya hembygd. Sidorna har efterhand fyllts med smått och stort, framför allt bilder då fotografering är en stor hobby. Urvalet av ämnen har skett med tanke på att innehållet ska passa många Järbobor.

Webbplatsen är hopkopplad med Järboportalen på Facebook för att locka läsare hit men också för att där kunna publicera nyheter och diverse saker snabbare.

[annonser]

Föreningsalliansen
Kungsberg Friskvård
ICA nära Järbo

Upphovsrätt

Vad är det? All text och alla bilder på den här webbplatsen ägs av upphovsmannen. Det är utom i några undantagsfall ägaren av domänen. Det innebär att du inte får kopiera material härifrån utan tillstånd. Men för att förenkla det hela så har jag bestämt att det är tillåtet att använda material härifrån under förutsättning att du anger källan klart och tydligt. Jag har uppmärksammat att några inte har fattat denna enkla regel.

Bilderna är på senare tid märkta med © på olika sätt. Du får inte beskära bilder som du använder så att märket försvinner.

copyright

Annonser

Annonser på denna webbplats är gratis! De sätts i textspalten och består av en bild 250 pixlar bred. Där kan annonsören ha sitt namn eller logga. Utformningen bestäms i samråd med annonsören.

Varje sida har också en toppannons i större format, 740 pixlar.

Genom att klicka på en annons kommer man normalt vidare till en webbplats - annonsörens egen, Facebook, Hitta.se eller Eniro.se.

Annonserna läggs ut i slumpmässig ordning, utom toppannonsen, och varje sida blir olika.

Företag i Järbo finns listade på företagslistan.

Inspiration och genomförande

Domänen jarboportalen.se ägs av KVADRAT informationsteknologi HB och ligger på webbhotellet One.com.

En av förebilderna och inspirationen till denna sajt är Järbobladet och dess internetversion jarbobladet.com. Jag vill gärna föra det bästa av den traditionen vidare.

Dessa sidor görs på "fri hand" med stöd av mallar i texteditorn Notepad++. Dokumenttyp är HTML 5 och layouten styrs av CSS3 med hjälp av W3Scools struktur W3CSS. Till hjälp i datahanteringen har jag PHP.

På topp Här står jag nu på toppen av min karriär, på min stora heltidssysselsättning och hälsar alla hjärtligt välkomna till jarboportalen.se.

Hoppas ni blir nöjda med resultatet av mitt hantverk.

 

Med vänlig hälsning
Olle Thåström

[annonser]

Järbo Kött & Vilt
PIRJO Tapetserare
Lenas Massage & Friskvård