Järboportalen - arkiv 2015

 

Arkiv 2015

Här är ett axplock av vad som hänt under 2015 och som ni hittar på denna sida:

 

 

 

 

 

Notiser finns sparade sedan 2008, öppna listan ovan och välj år.

Kontaktformulär 

jarboportalen.se

Denna sida aktualiserad 2019-03-09


 


Nära Jul upplevelse

Kören Amatören

Kören Amatören sjöng julsånger både av det stillsamma och högtidliga slaget som lite mera spralliga i den fullsatta Missionskyrkan.

Kören Amatörens Musikcafé


Stämningsfull Lucia

Det var som vanligt fullsatt i Järbo kyrka när 2015 års luciatablå framfördes. Arrangörerna hade som vanligt stenkoll på det hela. Och så ska det väl vara efter 21 år.

Taggat: #Lucia


Smygpremiär i Kungsberget

Kungsberget Så här såg det ut i backarna i Kungsberget i dag, när det var smygpremiär för publik åkning. Snön är sprutad och alla nedfarter är naturligtvis inte klara, men entusiasterna var där.

Veckan lovar kallgrader så det hinner bli mera snö till den officiella säsongpremiären - kanske riktig snö också?

Taggat: #Kungsberget


[annonser]

Minerva
baderhem.se
Trycktrean

Rädda Järbo hytta

Järbo hytta Den tidigare fint bevarade industriminnet Järbo hytta håller på att förfalla. Det är omgivet av djungeltät slyskog och ett stort träd har fallit över ruinen.

Om inte något görs kan det snart vara för sent.

Området iordningsställdes på 1960-talet med medel från Länsstyrelsen. Allmänheten kunde lätt besöka platsen. Nu är det i praktiken omöjligt. Finns det något att göra åt det och åt förfallet?

Ny sida är upplagd med historik och dokumentation.

Järbo hytta


Renat i Järbo

Reningsverk

Här grävs det en djup grop. Det är nere vid reningsverket där det nyligen startat en utbyggnad. Än så länge har man inte kommit längre än till schaktning. Baracker för kontor och arbetare håller just nu på att uppföras.

På bilden är det en stor grävare från Kungsfors Grävservice AB som lastar en dumper som kör undan massorna.

Vi kommer att följa detta bygge också.

Bilder från bygget

Artikel i AB [Premium] 


Äntligen fiber?

Kungsbergs och Botjärns byförening har länge jobbat för fiberanslutning till fastigheterna, men det har gått trögt av flera skäl. Nu börjar en lösning skymta i och med att Sandnet har startat en stor kampanj för fiber på landsbygden. En del i satsningen är att hjälpa de privata initiativ som redan startat att komma vidare, bland annat genom att samordna flera områden och söka bidrag via Länsstyrelsen.

Botjärn, Kungsberg, Kungsfors och Jäderfors är ett område som kan fylla de krav som ställs för att få bidrag. Det måste vara minst 200 hushåll och 85 % av dessa måste anmäla sitt intresse för anslutning. Om kraven uppfylls så kan man få 60 % bidrag till anläggningskostnaderna. Det innebär att avgiften för de enskilda fastigheterna hamnar på en rimlig nivå. En stor del av kostnaderna ligger i grävning av de flera mil långa sträckorna.

Redan tidigare har man i Botjärn fått upp intresset till 90 %. I Jäderfors finns en aktiv fiberförening som har många medlemmar.

Nästa krux är dock frågan om Jordbruksverkets pengar räcker till alla? Mikael Lundh som är projektanställd vid Sandnet för att arbeta med byanäten menar att det tyvärr är för lite pengar om man ser till de stora behov som finns. Han menar att fiberanslutning är en demokrati- och rättvisefråga för landsbygden. Och det är inte bara tätortsbebyggelsen som ska ha dessa möjligheter.

I veckan ordnades ett ganska välbesökt informationsmöte i Järbo. De flesta närvarande var beredda att skriva på avtal på stående fot om det hade varit möjligt.

Sandnets hemsida   (tidigare info ej kvar)

Artikel i Arbetarbladet (2016-02-09) 

Aktualiserad 2019-03-09


Polisen hårdbevakar Järbo

På onsdagskvällen gjorde två poliser ett besök i Järbo och det blev mycket uppskattat på UG (ungdomsgården).

Syftet med visiten var inte främst att hälsa på hos UG utan att man fått in ett antal anmälningar om "buskörning" i centrum.

Polis Polis Polis

Det har varit s.k. EPA-traktorer, numera enligt regelverket A-traktorer, som farit fram hänsynslöst på Kungsforsvägen och nere vid Gullhedskolan och Spelbovägen. Anmälarna har tyckt att det varit fara för liv och lem.

Senast i fredags tog polisen en ung man. Brottet är "olovlig körning" och det beror på att fordonet inte fyller lagens krav - i klartext det går för fort! Därmed krävs B-körkort och 18 årsgräns gäller.

Resultatet blir dryga böter och även ägaren till fordonet eller föräldrar kan bli fällda för "medverkan till olovlig körning".

Nu kommer det framöver att bli oregelbundna besök i Järbo, vilket förhoppningsvis minskar buskörningsproblemen.

Ungdomarna på UG trivdes helt klart med polisbesöket. De ställde frågor om allt möjligt och lät fotografera sig tillsammans med poliserna som det hade varit Zlatan. Det var populärt att prova handklovar och batonger.

Foto: Maria Maja Johansson


Vargen kommer!

Vid entrén till Gullhedskolan var det redan en halvtimme före utsatt tid packat med folk som ville få information om "vargen" och ställa sina frågor.

Varginformation Av snacket därute i kylan medan vi väntade så kändes det som om jag var en av de fåtal personer i Järbo som inte har sett den närgångna vargen med egna ögon.

Klockan 19 var skolans matsal fylld med 350 personer, många tillresta från samhällen runt om Järbo. Det blev ståplats för de flesta när enhetschefen på Natur och vilt på länsstyrelsen Joel Isensköld tog till orda.

Han hade med sig medarbetare från Länsstyrelsen, Viltskadecenter, LRF, Sandvikens kommun och Polisen. Syftet var att ge information om den aktuella skyddsjakten på varg och om regler och bakgrund i frågan. Det är många i Järbo som är upprörda och frustrerade eller rädda för vad som kan hända.

På kort tid har ett tamboskap och två hundar dödats av en (eller flera?) varg(ar) inom ett mycket begränsat område och det har hittills registrerats ett 20-tal observationer, flera i centrala Järbo.

Mötet hade tillkommit på enskilt initiativ av personer som tyckte att situationen med rykten och osäkerhet blivit ohållbar.

Det fick bli Jens Frank från Viltskadecenter som mycket sakligt och kunnigt inledde med fakta om rovdjur och deras betende m.m.

Utförligare referat från mötet i eget dokument 

Rovdjursobservationer

Varginformation Alla uppmanas att rapportera när man ser varg. Det kan göras on-line på en webbplats för rovdjursobservationer (som nu heter Skandobs). Där kan man själv titta på kartor över det område och tidsram som är av intresse.

Texten i referatet har kompletterats med siffror hämtade från denna sajt.

Artikel och film på Gefle Dagblad (2015-11-11)

[annonser]

Kungsbergs Stenhuggeri AB
KOMUDESIGNS
Järbo Svets & Press

Det byggs på Gullvivan

Gullvivan Nu är byggarbetena igång intensivt på utbyggnaden av Gullvivans förskola. Det är Ängabyggen i Bollnäs som är utsedd som entreprenör och Johan Wall är platschef.

- Vi är tacksamma för det gynnsamma vädret, säger han. Nu håller vi på med grunden för fullt så att vi ska kunna gjuta plattan inom några veckor. Hemma på företaget bygger vi väggelementen som sedan ska monteras på plats här.

Nu är det i huvudsak bara företagets personal från Bollnäs som arbetar här. Arbetsstyrkan utökas när det blir armering och gjutning.

Vi kommer att följa bygget här på jarboportalen.se Flera bilder finns i vårt bildgalleri.

Tidigare artikel

Taggat: #Förskola


Höst i Järbo

Allhelgonahelgen

Det var stämningsfullt med många ljus vid gravarna på kyrkogården under allhelgonahelgen.

Den milda hösten har erbjudit en hel del att fotografera i naturen.

Se även bildgalleriet


Bohlins flyttar in

Bohlins

I dag inviger Bohlins sina nya butikslokaler i tidigare Cibes tillverkning på Spelbovägen. Det sker på den årliga "snöskoterns dag" och det väntas mycket komma mycket folk.

Bohlins Redan före öppnandet på lördagen var det fullt av folk utanför och det blev kö in till butiken när dörrarna öppnades.

Och innan stängningsdags på söndagen frågade jag Stefan om en  sammanfattning av helgen. Svaret blev kort och kärnfullt: "Succé!"

Läs mer om Bohlins på deras sida här på Järboportalen.

Bohlins


Kören Amatören

Kören Amatören

Det kändes nästan som om taket lyfte på Missionskyrkan i Järbo när Kören Amatören klämde i för fulla halsar. Här har de övat varje torsdagskväll och söndagen den 18 oktober höll man ett Musikcafé för allmänheten.

När det var dags att starta var lokalen fylld till sista plats av förväntansfull publik. Mer än 120 personer i alla åldrar var på plats.

Linnéa Westerberg hade under flera år en barnkör i Svenska kyrkan och 2012 ombads hon att starta en vuxenkör. Det blev Kören Amatören. Efter julen 2014 skedde en omorganisation och kören behövde ett nytt hem som man hittade i Missionskyrkan. Annika Bruhns, med en lång karriär som artist bland annat i Tyskland, flyttade till Järbo av familjeskäl sommaren 2013, saknade musiken och började i kören hösten 2014. Nu leder Linnéa och Annika kören tillsammans.

Kören Amatören - Annika dirigerar Namnet Amatören antyder en inriktning som man har att alla som känner glädje i sången kan delta. Man behöver inte ha musikalisk skolning men körledarna ställer höga krav på deltagarnas engagemang. Bara ett par timmars övning per vecka kräver att deltagarna övar själva hemma också. Alla spelar in övningarna för att ha att fortsätta med enskilt.

På bilden dirigerar Annika kören med livliga gester och det är svårt att inte smittas av entusiasmen.

Fler och fler har kommit till kören och vill sjunga och nu är man 24 tjejer i åldrar från 25 till 50.

-Men vi saknar grabbarna, säger Linnea och Annika samfält. Var finns de modiga killar som vill vara med i gänget?

Så nu är det upp till de män som också vill sjunga att kontakta körledarna. Det kan bli en spännande blandning.

Se fler bilder i bildgalleriet


Slutspelat i 3:an

Järbo IF

Det blev ingen kvalplats för Järbo IF i fotbollens division 3 södra Norrland. Sista matchen för säsongen spelades på söndagen och det var hemma på Gullhedens IP mot IFK Mora. Slutresultatet blev 2-2 i strålande oktobersol.

På bilden slår Järbo in 1-0.

Bilder från säsongens hemmamatcher i bildgalleriet 

Taggat: #Järbo IF


Blodmånen

Månförmörkelse

Natten mellan söndag och måndag inträffade supermåne, d.v.s. månen är närmast jorden i sin elliptiska bana. Samtidigt inträffade en månförmörkelse vid 4-tiden på morgonen. Det är ganska ovanligt i kombination.

Tyvärr drog en stor molnslöja över himlen just då så bilden visar det enda vi fick se "blodmånen" som beror på jordatmosfärens filtrering av solljuset.

Flera bilder i bildgalleriet


Lyckad höstmarknad

Järbo Lanthandel organiserade en liten höstmarknad under söndagen. Det kom massor av folk som smakade på kolbullar, hamburgare korv m.m. Det blev slutsålt helt enkelt.

Förutom kolbullar serverades den holländska specialiteten "poffertjes" - sällsynt goda minipankakor. Dessutom var det loppis med allehanda saker.

Annika och Mickey var mycket nöjda med dagen.

Lanthandelns Facebook-sida   (historisk)

[annonser]

Handelslagret
SecuraNova
Sörqvist Teknik

Det händer i Kungsberg

På informationsbladet från Kungsbergs och Botjärns byförening läser vi att bredbandsfrågan verkar komma närmare en lösning. Sandnet har erbjudit sig att ta huvudmannaskapet för en ansökan om EU-bidrag.

Vi önskar framgång i detta segdragna projekt!

Byföreningens Facebooksida 


Sveriges största studiecirkel?

Studiecirkeln samlas

Många Järbobor som på torsdagskvällen passerade Folkets Hus undrade nog vad det var för något evenemang som orsakade en kö långt ut på gården.

Jo, det var terminsuppstarten på studiecirkeln "Järbo - som vi minns det". I själva verket är det inte bara en cirkel utan många, så många att deltagarna är uppdelade i grupper. Den första gruppen startades hösten 2012 och har sedan undan för undan växt och nu den sjunde terminen har det blivit en fjärde grupp.

Nu vid starten samlades nästan alla av de nära 120 deltagarna till en middag med musikunderhållning av Järbo spelmän. Kommande torsdagar kommer cirklarna att arbeta med att dokumentera allt möjligt som hittas i minnenas skafferier. Deltagarna är i alla åldrar från 50 plus till 90 plus.

Eva Sjölander som är ansvarig för ABF:s studieverksamhet för pensionärer var inbjuden till träffen och hon var mycket imponerad av det stora intresset.

Taggat: #PRO


Vad händer här då?

Gullvivan Träden har tagits ned

Alla träden mellan Gullhedskolan och förskolan Gullvivan ligger i en hög och bakom stängslet är det en enorm rishög. Vad håller dom på med?

Det är tillbyggnaden av förskolan som nu ska starta. Här kommer alla förskoleavdelningar i Järbo att flytta in om mindre än ett år. Föräldrarna informerades om dagsläget för bygget vid ett möte onsdagen den 2 september.

Redan nästa vecka kommer man igång med schaktningen och sen gjuts grundplattan. Själva huset byggs i Bollnäs och kommer hit i delar. Det blir en ganska stor byggnad jämfört med nuvarande, ungefär tre gånger så stor. Den inrymmer bland annat ett tillagningskök och en matsal med plats för 50 personer.

Det här bygget innebär att förskolans avdelningar som nu är utspridda bland annat i Bygdegården och den provisoriska Paviljongen samlas på ett ställe. Den befintliga byggnaden på Gullvivan ska rustas upp när den nya är klar.

Situationsplanen som pdf 

Taggat: #Förskola


Underhåll på sågdammen

I dag påbörjade Elektro-Kapsel bytet av dammluckorna på sågdammen i Jädraån. De befintliga har troligen suttit där sedan dammen byggdes om på 1960-talet.

Sågdammen Dammluckor byts
Sågdammen Den gamla luckan lyfts upp
Sågdammen Den nya luckan sänks på plats
Sågdammen En del tar sig vatten över huv'et

Det är kanske ett litet ovanligt uppdrag för Kapsel men det har sitt ursprung i att Jimmy Jäderberg har varit snickare. Sågdammen är det tredje kraftveket man byter luckor på. Det är rejäla doningar bygda av tryckimpregnerat virke.

Till synes är det enkelt, först placeras en stållucka som täcker det fack där träluckan sitter, sen lyfts den upp och ersätts med en nytillverkad. Men ibland kinkar det lite, i dag kom det en sjunken trästam i vägen så Jimmys kollega Johan Skogh blev lite blöt om fötterna när han bände loss den.

Kraftverket i Jädraån förvaltas av Sandviken Energi.

[annonser]

Elektro-Kapsel
Städhjälpen i Järbo
Yllefabriken Fastighets AB

Grisarna gillar Fredrik

Det verkar vara ett gott klimat för företagande i Järbo - åtminstone om man sysslar med grisar. Trenden med närodlat och småskalighet kanske har påverkat.

Fredrik Vestblom började för några år sedan med grisuppfödning hemma på gården i "hobbyskala". Snart märkte han en efterfrågan både på smågrisar och kött. Nu arrenderar han en åker där djuren går och bökar och verkar trivas alldeles förträffligt, men han hoppas få tag på mer ytor.

Kultingarna är redan sålda, men är för små för att lämnas bort än.

Att låta djuren gå ute året runt är en viktig sak, tycker Fredrik.

-Jag ska investera i en foderautomat, har jag tänkt säger han. Det blir mindre av passning då och enklare utfordring.

Fredrik har sin dagliga sysselsättning som anställd på ett jordbruk och är van att handskas med djur.


Tre herrar på Tallbo

I går var det återigen traditionell musiklördag på Tallbo. Denna gång med gruppen "Tre herrar", nu för sjätte (eller sjunde?) året i rad. Gruppen består av Anton Persson, Joakim Strand och Olle Tjern, alla från Sandviken.

Tallbo

På bilden river de av ett svängigt extranummer utanför "Uthuset". Därinne var det dock mest stillsamma svenska visor och ballader av kända artister och några nya av Jockes egen produktion. Så nya att de ännu inte är släppta officiellt. De kommer i september på en singel.

Det var en helt akustisk föreställning med småprat mellan låtarna i trivsam stämning. Den lilla lokalen var fullsatt och många satt ute i gräset denna fina sommardag.

Anton bor numera i Umeå och Jocke har nyligen blivit Järbobo så gruppen spelar inte ihop så ofta, utan det blir solo eller med andra artister och grupper.

Taggat: #Tallbo


Loppissäsongen inte slut

Gårdsloppis

Carina håller öppet även under augusti i sitt gårdsloppis på Kungsforsvägen 116, vid Smess. Kunderna kommer droppande in i den trivsamma butiken som är inrättad på hennes farföräldras gård på åsen.

Även övriga loppisar har öppet, en del året runt.

Läs mer på loppissidan

Bilder i bildgalleriet

[annonser]

Wild Nordic
Profilplåt
Auktionshallen, Oppsättarvägen 25

På cykel till Sandviken

Kanalvägen

Det har pratats och skrivits om att ordna en cykelväg mellan Järbo och Sandviken. Omställning Järbo har lämnat in ett medborgarförslag om detta till kommunfullmäktige. Jäderforsborna har också agerat och tycker att det vore läge att anlägga cykelvägen nu när man gräver för avloppet.

För Jäderfors del finns i alla fall ett sommaralternativ med vägen över Prästbricken och Sunnanäng. För att testa en möjlighet för Järboborna har jag åkt Kanalvägen som går från Hyttan till Överbyn i Högbo. Den första sträckan går över Grönmur'n. Redan det är hinder nog för de flesta. Där övergår vägen i dy!

Enklast är att färdas Österfäbodvägen från Vreten för att sen fortsätta en ganska bra väg till Högbo. Men Kanalvägen är inget alternativ som cykelväg för arbetspendlare. Däremot är det en trevlig utflyktsväg.

Läs mer på fritidssidan

Länkar till tidningsnotiser 2014 och 2015

Cykeldagen 2014

Taggat: #Fritid #Cykla


Cirkuskonster på Björkmuren

4H på Björkmuren

4H-klubben arrangerar även i år olika slags läger för barn och ungdomar på Björkmuren. I dag var det avslutning av ett fyradagars läger där deltagarna visade upp sina färdigheter i en liten cirkusföreställning. Föräldrar och syskon applåderade livligt de duktiga och stolta artisterna.

Lägerverksamheten har i år utökats väsentligt efter den lyckade premiären förra året.

Naturhjältarnas 4H-klubb hemsida 

Taggat: #Björkmuren


Midsommar på Hembygdsgården

Midsommar

Det var traditionsenligt midsommarfirande på Järbo Hembygsgård och trots hotfull väderleksrapport tittade solen fram och skapade en fin eftermiddag.

Se fler bilder på Hembygdsföreningens hemsida 


Skolavslutning

Skolavslutning

Årets skolavslutning firades för ovanlighetens skull på Järbo Hembygdsgård. Orsaken var att kyrkan inte skulle rymma så mycket folk som det innebar att både barnen och deras föräldrar och ofta mor- och farföräldrar också var med. Men så fyllde de också hela gräsplanen framför scenen denna fina sommardag.

Alla klasserna fick framföra varsitt sångnummer och det gjorde de med bravur till publikens applåder. Slutligen fick 6-orna sina betyg och tack för den här tiden. Nästa läsår fortsätter de på andra skolor.

Se alla bilder i bildgalleriet

Taggat: #Skolavslutning

Välkommen till Finnskogsriket

Finnskogsriket Det är faktiskt otroligt mycket intressant som man kan göra eller delta i inom det som man kallar Finnskogsriket, som omfattar gränstrakterna mellan Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. Här finns för alla intressen, utställningar, handlare, loppisar, museer, kyrkor, gårdar och många evenemang: vandringar, fotboll, musik och dans, teater och mycket annat.

Kalendern sträcker sig från början av juni till in i oktober. Det är bara att ta för sig av det som man tycker om. En del av det tar vi in i vår kalender.

Länk till hemsidan 

[annonser]

Järbo Kött & Vilt
PIRJO Tapetserare
Lenas Massage & Friskvård

Kolmilan i Kungsberg

Kolmila

Rykande nystekt kolbulle serveras här av Stig-Åke Björnmyr, en av de aktiva i Kungsberg-Botjärns byförening som värnar om den ännu ganska unga traditionen att ha en kolmila under några dagar i maj.

På lördagen serverades äkta kolbullar till allmänheten som besökte den spännande attraktionen.

Se reportage från förra året


Lammsläpp

Lammsläpp i Jäderfors

Majvädret har ännu inte stabiliserat sig på sin bättre sida när Jennie på "Farmen" i Jäderfors i dag bjudit in till lammsläpp. Trots det blev det rena folkvandringen till gården. Uppskattningsvis närmare 200 bilar kom fullastade med förväntansfulla barn och vuxna. Det var ren trängsel på den smala vägen.

Innan de lika förväntansfulla lammen med sina "mammor", tackor, fick komma ut i hagen fick publiken värma sig med varmkorv och fika i den rymliga ladan. Fåren lät sig villigt klappas.

Järbogårdar är ett samarbete mellan tre gårdar i Järbo och Jäderfors och man producerar kött och korv som man säljer direkt till kund och mjök som går till mejeri och osttillverkning.

Jennie Jonsson har 28 tackor och 54 lamm. De är med inblandning från en sydafrikansk ras som är små när de föds, vilket gör det lättare för tackorna, men de växer snabbt.

Publiken uppskattade helt klar evenemanget och Jennie var nöjd.

Se fler bilder i bildgalleriet

Järbogårdars hemsida 


Hästkul

4H ponny agility

Trots det snålkalla majvädret hade många familjer samlats till 4H:s ponny agility på ridbanan i Järbo i dag. Agility innebär att man leder hästen runt en bana med olika hinder och anvisningar, t.ex. stockar, tunnlar och slalomkoner att runda.

Hästarna är ponnys av olika storlekar, en del i nästan miniatyrstorlek och andra lite mer "normala". Barnen fick diplom och hästarna en rosett efter genomfört program och domaren satte poäng för olika kriterier.

Se alla bilder i bildgalleriet


2-1 i premiären

Solen sken från en klarblå himmel men den byiga vinden verkade ta kontroll över bollen ibland när Järbo mötte Sala i den första matchen i trean.

När Järbo efter cirka 60 minuter äntligen lyckades få in det första målet sa bollkalle att nu kan dom snart gå upp i nästa division! Men innan dess kvitterade Sala och det blev lite heta minuter innan hemmalaget satte en rökare i vänstra krysset.

JIF

Ser ni målvakten i Salamålet?

De sista minuterna höll vi bara tummarna när Sala förgäves försökte tränga igenom försvarsmuren.

Mera i bildgalleriet 

Taggat: #Järbo IF

Vinyl är hett!

Många har sedan lång tid räknat ut vinylskivan, men inte Darren Lovatt! Han är inflyttad till Järbo sedan några år med engelsk bakgrund och med ett stort intresse för musik och speciellt musik på vinylskivor.

Roland Källman fyndar

Att han inte är ensam om detta visade sig i Järbo i dag när det var premiäröppet för butiken i Yllefabriken. På bilden visar Roland Källman upp ett fynd ur lådan. Hemma har han inrett ett mysrum med spelare och massor av vinylskivor.

Darren startade firman ReMusik för ett år sedan och med tanke på att öppna en butik såsmåningom. Han började med en butik på Internet först och sedan gick allt väldigt fort.

- Det har gått riktigt bra, säger Darren, men jag hade alldeles för mycket skivor hemma och var tvungen att hitta en lokal. När jag hittade en i företagarhuset Yllefabriken såg jag direkt att det passade bra till en liten lördagsbutik. Så jag tänkte, varför inte?

I dag fylls butiken av folk från när och fjärran och alla verkar gå målmedvetet igenom lådorna.

En trend är nypressade vinyler, d.v.s. nytillverkade skivor av album som är svåra att få tag på.

- Det finns många intressanta titlar inom nypressade vinyl, tusentals till och med. Jag har köpt några för min egen samling, säger Darren, och det är nåt speciellt att öppna en nypressad vinyl av 180 grams vikt för forsta gången. Samt att man vet att ingen annan har spelat den innan. Nästan som att sitta i en ny bil för första gången.

- Jag tycker väldig mycket om progressive rock, framförallt bandet Marillion, vilket jag samlar allt jag kan få tag på. Utöver det tycker jag också om Pink Floyd, Genesis och Norska band som Gazpacho och Airbag. Samt Rock music som The Who, Small faces och David Bowie.

Länk till ReMusik 

[annonser]

Föreningsalliansen
Kungsberg Friskvård
ICA nära Järbo

Fotbollslaget till Barcelona

I dag på eftermiddagen samlades i det gråkalla vädret en liten skara grabbar vid IP med resväskor och trunkar. Och så kommer bussen, de lastar in bagaget och kliver på. Vart är dom på väg?.

Järbo IF

Jo, det här är starten på en resa till ett träningsläger i det varmare Barcelona. Ytterligare 14 personer i truppen stiger på senare för att först resa till Arlanda varifrån man flyger söderut.

Laget har sparat pengar, ordnat lotterier, arbetat och slutligen betalat resten ur egna fickor. Allt för att få en bra start på säsongen i den nya högre divisionen. I höstas gick Järbo IF upp i 3-an efter en spännande slutstrid.

Över helgen kommer det att bli många träningspass och en match mot ett lokalt lag.

Vi kommer att följa lagets öden under säsongen här på jarbo.biz och vi önskar laget framgång i den hårdare konkurrensen.

PS.
Och här kom en bild av laget tagen under lägret i Barcelona. (Klicka för större bild)

Träningsläger

Taggat: #Järbo IF


Nominerad till Årets företagare

Stefan Bohlin Bohlin, ägare till Bohlins AB i Järbo, storsäljare av snöskotrar, 4-hjulingar, släpvagnar med mera har blivit nominerad till utmärkelsen årets företagare i Sandviken.

Det är ett pris som delas ut av Företagarna i Gävleborg för varje kommun. Företagarföreningen i Sandviken uppvaktade de nominerade. Vinnaren utses vid en företagargala den 9 maj.

(Foto: Bo Lusth)


Barnens Vasalopp

Medan många bänkade sig framför teven för att se på när VM på skidor gick av stapeln i Falun kämpade eleverna på Gullhedskolan själva i Barnens Vasalopp på IP.

Järbo IF

Järbo IF Det är Järbo IF som anordnar loppet och man ställer upp med funktionärer och lånar ut utrustning till de barn som inte själva har.

Loppet är mycket uppskattat av elever, lärare och föräldrar.

Det bjuds på saft ute i spåret, i mål finns blåbärssoppa och alla får medalj! Efteråt finns flera andra aktiviteter att delta i.

Så varför ska barnen skjutsas till Sandviken när det lika bra - eller bättre att sporta på hemmaplan! Järbo IF är värda en eloge.

Taggat: #Järbo IF